Thursday, February 13, 2014

לצלול למרבדי התה של מונאר

עברתי להום-סטיי AAIDA -האני מון פרדייס. את האמת, באמת פיסה של גן עדן. המשפחה לה שייך ההום-סטיי מדהימה בצורה שתגרום לכל אחד להתאהב. אב המשפחה אדיב ונחמד ובעיקר מאוד משעשע.
בלובי יש וייפי ושם גם כולם נפגשים. בכל קומה יש שולחן ישיבות גדול בו מתקבצים כמעט כל דיירי שלושת הקומות בערבים. מנגנים שרים משחקים או סתם מחליפים חוויות.
החדר שלי היה גדול כל כך שבבקרים הייתי עושה יוגה בתוך החדר (עד שכאב הרגל שהתחיל באלפי על בית הסירה רמז לי שרצוי שאניח בצד את תרגול היוגה עד שאגיע לסרי לנקה. -בסרי לנקה אני מתוכננת לפגוש את אמא ולעשות איתה סדנת יוגה ומדיטציה בכל האי).

העברתי את התיק מהגסטהאוס הקודם, הנחתי את דבריי בחדר והצטרפתי לאור וחבריו. הם הגיעו בחבורה גדולה בטראק מואטה קאנאל.
פתחנו את הבוקר בארוחת בוקר גדולה ב״הוט קיטצ׳ן״ (שם מצאתי את עצמי אוכלת כמעט כל ארוחה או לפחות מריצה שלושה צ׳אי במהלך היום). לקחנו 3 ריקשות ונסענו ברחבי מונאר והסביבה בין נופים קסומים ועוצרי נשימה של ירוק. נסענו מהופנטים לנוף לצלילי מוסיקה טמילית שנהגי הריקשה השמיעו לנו.
מידי פעם עצרנו לשבת להתקע על הירוק באיזו נקודת תצפית מטורפת, או בנקודת תצפית מטורפת עם צ׳אי.
אם להיות כנה, כל נקודה במונאר מטורפת.






הכרתי המון אנשים מדהימים, אינטגרציה של אנשים שהגיעו ממקומות שונים ומסיפורים שונים. כל הטיול היומי הזה עשה לי טוב אחרי הלילה האחרון שעברתי (ראה פוסט קודם).

בין החבורה הזאת הייתה בחורה מתוקה בשם טל. היא נשארה אחרי שכולם עזבו להאמפי, או קוצ׳ין, ועברה לחדר איתי ל2 לילות לפני שעזבה למדוראי לאשראם ״שיבננדה״. זכיתי להכיר ולטייל יומיים עם בחורה מיוחדת חכמה ובוגרת בטירוף. טיילנו יחד בין שדות התה ודיברנו המון. למדתי ממנה הרבה על קיבוצים ועל חינוך בלתי פורמלי (בו היא רוצה לעסוק כשתחזור לארץ בעוד חודש, אחרי 8 חודשים במזרח).


דרך טל הכתי חבורה של דתיים מקסימים שערכו ארוחת שישי וארוחת שבת גדולות והזמינו את כולם. למדתי מהם על גוי של שבת ועל כך שהם לא יכולים לשתות או לאכול משהו שנעשה או נקנה בשבת (אלא אם גוי הכין או קנה את זה לעצמו). אז כמו שאני הכי אוהבת, לנצח את המערכת על פי החוקים שלה. עשיתי הכל כדי שבעלת ההום סטיי תכין סיר גדול של צ׳אי וקפה למשפחה ולפועלים שצבעו את הבניין (הזמנתי אותם על חשבוני).
היה כיף לגרום לכל כך הרבה חיוכים (גם שירה, אחת הבנות, המתוקה וגם הצבעים היו אסירי תודה..) זה עשה לי טוב בלב.

שירה וטל עזבו למדוראי ואני נסעתי עם הבנים שנשארו ועוד שתי בנות לטיול ג׳יפים בסביבה. שוב, להתרשם עוד קצת ממרבדי התה המיוחדים של מונאר.
ה״אטרקציות״ בסביבה לא כאלו מרשימות כמו הדרכים, אחחח הדרכים....





Wednesday, February 12, 2014

הדשא לא כל כך ירוק כשבעל הגסטהאוס עצבני

מאלפי למונאר צריך לקחת שני אוטובוסים מקומיים במשך כ7 שעות. אז החלטתי שוב למצוא לעצמי גסטהאוס כדי להגיע בערב למקום ידוע מראש. הזמנתי מקום כשהייתי בבית הסירה. כשבית הסירה עגן שוב באלפי לקחתי ריקשה לגסטהאוס בו ישנתי את שני הלילות הקודמים באלפי (palmy residency) כדי לאסוף את התיק הגדול שלי שהשארתי שם. לקחתי את התיק וצעדתי לכיוון התחנה המרכזית כדי להתחיל את המסע למונאר.

לקחתי אוטובוס לקוטיאם של שעתיים וקצת, ושם החלפתי אוטובוס למונאר. הנסיעה למונאר לא הייתה קשה במיוחד, למעשה אני ממש אוהבת לנסוע באוטובוסים מקומיים. אבל העליות המטלטלות, הבחורה ההודית הנחמדה אבל-קצת-מסריחה, העבודות בכביש שגרמו לכמות מאסיבית של רכבים, פשוט לעמוד, שעה וחצי במקום 8 ק״מ ממונאר, ובנוסף, הכאב מוזר שהתחיל לי ברגל כבר בבית הסירה באלפי, שהקרין לי על כל השרירים בגוף בערך ובמילים אחרות... פשוט פירק אותי (לא היה לי אפילו זמן להוציא את המשחה ההמאופטית שלי מתיק התרופות שנמצא עמוק בתיק הגדול שלי כדי להקל על הכאב)
-כל זאת הביאו אותי למצב שירדתי מהאוטובוס באולד מונאר, ב7 בערב, מפורקת-מרוסקת-וגמורה, אחרי 8.5 שעות של דרך.



הגעתי לגסטהאוס שסגרתי לעצמי מראש, green view. הנחתי את הדברים והרגשתי הקלה. עברתי כל כך הרבה מעברים, נמלים, נמלי תעופה, ערים, אמצעי תחבורה, מקומות לינה ומיטות בשבוע אחד (ניל-פורט בלייר-צ׳נאי-פורט קוצ׳ין-אלפי-בית סירה באלפי-מונאר), שרק רציתי לשים את הראש ואת הדברים במקום אחד. לשבוע. לחיות את המקום.

בבית הסירה, הבריטיות שהכרתי, סיפרו לי שהן מטיילות כבר שנה, ושבכל מקום הן נשארות בערך 3 ימים. אני לא מבינה איך אפשר לעשות את זה. זה כמו לזיין וללכת. אי אפשר באמת לקלוט את הוייב של המקום ככה.
אני אוהבת, לפחות ביתיים, בהודו, להיות לפחות שבוע במקום אחד. להבין מה קורה במקום. להתחבר לוייב. -ובשבילי, לעבור כל כך הרבה מקומות בשבוע היה מתיש בצורה מטורפת. 

הלכתי לאכול וחזרתי לגסטהאוס כדי לעשות צ׳ק אין. הבאתי את הדרכון שלי והתחלתי למלא את טופס הצ׳ק אין המוזר של קרלה.
כשהגעתי לרובריקה בה אני מצהירה על מספר הימים שאני מתכוונת להשאר במקום, אמרתי לו שאני מתכוונת להשאר שבוע. בעודי מחשבת את התאריכים כדי לדעת איזה מספר לרשום על הדף, הוא מצהיר ״אצלנו זה לא עובד ככה.״, המוח שלי עוד לא הספיק לשגר הוראה ליד לבטל את כתיבת המספר, והבחור השחום שמולי שולח ידו ומוחק את המספר שכתבתי. ״אצלנו עושים צ׳ק אין ליומיים״ הוא מכריז ״ואז, נראה אם יש לנו עוד מקום בשבילך להשאר...״ מבועטת ממה ששמעתי הרגע, ביקשתי ממנו שיסביר לי למה לעזאזל הוא לא יכול לשמור לי את החדר, מעכשיו, במקום לחכות שמישהו אחר יזמין את החדר (הרי אני משלמת מחיר דיי יקר על החדר ולא נראה כאילו אם יבוא מישהו אחר הוא ישלם יותר). הוא טען שאי אפשר. מבולבלת עוד יותר, ומזעזעת מהמחשבה שאצטרך שוב להזיז את הדברים שלי בעוד יומיים, שאלתי אם יש מצב שבעוד יומיים אני מוצאת את עצמי בלי חדר.
הוא ענה שיש סיכוי שיעבירו אותי חדר בתוך הגסטהאוס. תוך כדי שאני באמת מנסה להבין-מה-לעזאזל-הולך-פה, ביקשתי ממנו שבאמת יסביר לי מה הסיבה למדיניות המוזרה הזאת. כי אני מטיילת כבר מגיל 0 עם המשפחה שלי, עברתי אלפי צ׳ק אינים ואלף מלונות, שלא נדבר על כך שאני מטיילת כבר כמעט 3 חודשים בהודו ולא היה גסטהאוס אחד שהתנהל ככה.
הבחור השמנמן מולי עושה טלפון ומדבר בשפה המוזרה שמדברים בקרלה, שאם ממלמלים את שמה ממש מהר זה נשמע משהו כמו ״מלמפלם״. תוך כדי השיחה נרגעתי קצת והחלטתי להחליף טקטיקה. כשסיים את השיחה, ביקשתי ממנו, ממש ברוגע, בצורה יפה, שיבדוק אם בעוד יומיים פנוי חדר כלשהו בגסטהאוס. וזה החזיר לי ברוגע ״אין לי״.
קיבינימט.
מה?!?!?!?
עכשיו הצלחת ממש לבלבל אותי.
אמרתי שאני באמת לא מבינה איך לפני רגע היה לו ״כנראה״ מקום בשבילי ׳איפשהו בגסטהאוס׳ לעוד יומיים ועכשיו אין לו בכלל.
בשלב הזה, הוא איבד לגמרי את הסבלנות ושלח אותי לחפש גסטהאוס אחר. ב9 בערב. באולד מונאר, שמסתבר שזה מקום שיש בו אולי 5-6 גסטהאוסים, וכולם מלאים. (מה שלא מלא כנראה יקר מידי או מעפן).
התחננתי בפניו שיתן לי להשאר הלילה, ודמעות כבר התפוצצו מעייני.

באמת שלא היה קשה לשבור אותי אחרי השבוע הארוך והיום המפרך (וכאבי הרגליים שגמרו עלי בכל צורה שהיא).
עליתי לחדר להביא לו כסף והתקשרתי להורים שלי. בעקרון לא שהייתי צריכה עזרה כלשהי, הייתי פשוט צריכה לשמוע את הקול של ההורים שלי. לשמוע אותם אומרים לי שיהיה בסדר. למרות שאין לי ספק שיהיה.
נרגעתי קצת מהתמיכה המשפחתית ויצאתי לחפש לי גסטהאוס למחר.
בין הדמעות שמעתי קול שאומר לי ״היי, מה קורה? זוכרת אותי?״
ניגבתי את הדמעות וראיתי את אור, בחור שהכרתי בהאבלוק, שני לילות לפני שעזבתי לניל איילנד. ״היי, אממ, אור?! אמממ.. אני קצת... לא פה... חח... אני קצת... אממ... בוכה... חח״ פרצתי בצחוק, נחנקת מדמעות, מספרת לו מה עבר עלי. הוא הרגיע אותי. זה היה נחמד ממש לפגוש פנים מוכרות פתאום, ועוד בעברית, אחרי שבועיים בערך שדיברתי, חשבתי וחלמתי רק באנגלית.
למען האמת, לא ידעתי שמונאר זה מקום שנכנס, חצי-כח, לשביל החומוס.

מצאתי מקום אחר, קצת יקר יותר, אבל ידעתי שכמה ימים מאוחר יותר חברה שלי מהבית, תגיע מואטה קאנאל. אז בשביל השקט הנפשי שלי, שילמתי קצת יותר. שיעור שכבר למדתי בהאבלוק.
למעשה, ברגע שכביכול ״העיפו אותי מהגסטהאוס״, הרגשתי שזאת מאמא אינדיה שמתערבת ושולחת אותי למקום אחר, יותר טוב.


Saturday, February 8, 2014

ונציה עם עצים של קוקוס ובתים צפים באלפי

סגרתי לי גסטהאוס באלפי, כי בכל זאת, אחרי נסיעה בלוקל בס (אוטובוס מקומי, לא-קל) לבד, עם התיק הגדול, מאוד נוח לדעת לאן אני הולכת.
אני מצטערת, אני לא מוצאת הנאה בלהתחיל לחפש גסטהאוס לבד, בחום, שעות, כשאני כבר אחרי נסיעה מתישה. עליתי על הלוקל לאלפי והרגשתי עצמאות גדולה.
אחרי 2 אוטובוסים ושעתיים נסיעה (בקטנה..) הגעתי לאלפוזה, המכונה אלפי. מיד חציתי את הגשר מעל תעלה קסומה והגעתי לגסטהאוס הנקי והמרווח Palmy residency. גם כאן כמו הגסטהאוס בפורט קוצ׳ין, יש וייפי, חדר נקי וענק, מגבות(!?) וסדינים נקיים. ׳משהו משונה בקרלה׳ חשבתי. בגסטהאוס הראשון אפילו לא הרגשתי בנוח להשתמש במגבת, הרי בהודו גם אם יש סדין לא ממש ממהרים להמרח עליו, אבל באלפי הבנתי שקרלה פשוט הרבה יותר נקייה מערבית ועונה על צרכי המטייל.



יצאתי לשתות איזה צ׳אי להתרענן, וכ-2 דקות הליכה מהגסטהאוס הופתעתי לגלות בית קפה קטנטן שמבטיח קפה קר מאספרסו על התעלה הקסומה. אכן כך היה. קיבלתי קפה קר ענק ומעולה.
קרלה המוזרה...
המקומיים יודעים אנגלית מעולה, הם מלומדים, הם מבינים שיש להם פיסת אדמה מטריפה -והכי חשוב, שהם יכולים לעשות עליה הרבה כסף.
התיירות בקרלה מאוד מפותחת, למרות ששביל החומוס כמעט פסח על המדינה היפיפייה הזו.
אלפי נראית כמו ונציה, לא סתם אומרים את זה עליה. התעלות המתוקות וצמחי המים שצומחים עליה הופכים אותה לפנינה אמיתית.



הכרתי בריטי אחד, 2 בריטיות, קנדי וצרפתי. כולם התאכסנו בגסטהאוס מגניב שנקרא למון דיו. הבעלים והחבר שלו אוסקר היו ממש נחמדים ואוסקר אפילו לקח אותי לחוף סודי ליד אלפי! כולם רצו לקחת בית סירה יחד, חייבת להגיד שלא התלהבתי להוציא כל כך הרבה כסף. בית סירה זוהי האופציה היקרה יותר לראות את הבקוואטרז- התעלות המקסימות שבין אלפי לקולאם וקוטיאם. חשבתי לקחת את המעבורת הממשלתית שעולה 12 רופי ומצאתי את עצמי משלמת 2000 רופי ליום ולילה ו3 ארוחות. לקחנו את בית הסירה של הלמון דיו. את האמת, היה מגניב, סוג של מהרג׳ה, שתיתי צ׳אי כל היום ואכלתי צ׳פטי. ישנו בחדר מפואר ודיברנו המון. אם הייתי צריכה לבחור שוב אני חושבת שאת חוויית הבקוואטרז הייתי עושה בקאנו, חוויה קצת יותר פרטית מהמעבורת הממשלתית אבל עדיין זולה.







Friday, February 7, 2014

ארוזה מידי -חלק 2


כשבעלי הגסטהאוס שלי בפורט קוצ׳ין נתנו לי להשאיר קופסא עם דברים שלי, החלטתי לעבור למצב ״ענבר-לא-סנטימנטלית-בעליל״ שלי.
זה לא קל להגיע למצב הזה, אני חייבת להודות. אני שומרת כל פיסה של כרטיס אנדרגראונד מהקונקשן שלי בלונדון. אבל 20 קילו שהצטברו לי בתיק הסגלגל שלי כבר צעקו לי ״ענבר באמא שלך תשחררי״.

הוצאתי כל דבר שנראה לי שלא אצטרך, כל דבר שלא יצא מהתיק שלי עד כה, וגם לפחות שני קילו צדפים שאספתי באיי אנדמן והתכוונתי לשלוח כשאחזור להודו.

התיק נהיה קל וקטן! הללויה!!!

בדקה שעזבתי את הגסטהאוס לכיוון אלפי החלטתי שבלי סנטימנטים, כשאחזור לקוצ׳ין אני שולחת הכל הביתה.
נהדר לטייל קל!

פורט בלייר-צ׳נאי-פורט קוצ׳ין

בפורט בלייר כבר היה לי גסטהאוס מצויין שמצאתי ביום הראשון שהגעתי לאיי אנדמן. כבר מאז הזמנתי לי חדר בהום-סטיי הביתי והמצוחצח בעל החדרים הענקיים והמרפסות המתוקות - אשיאנה, אצל אסיף ומשפחתו הנהדרת.




היה לי כבר נהג ריקשה שהכרתי כשנחתתי בפורט בלייר -סלבם, שלקח אותי מיד מהמעבורת לאשיאנה, מאוחר יותר לאכול ארוחת ערב ובבוקר לאכול במקום היחידי בו מגישים חלב טרי (ולא את אבקת החלב הממותקת והדוחה שיש באיי אנדמן). מארוחת הבוקר סלבם לקח אותי לשדה התעופה.

בשדה פגשתי בחורה טמילית שהכרתי בהאבלוק, ובחורה גרמניה מתוקה שהכרתי בניל. את השעות שהייתי צריכה לחכות בצ׳נאי לטיסת ההמשך שלי העברתי עם הגרמניה, בחורה מרתקת. שתינו כוס קפה משובח ב״קופי דיי טודיי״, רשת הודית של קפה טוב, ודיברנו על החיים.
נפרדתי ממנה והמשכתי לטיסה שלי לקוצ׳ין.

טיסה של שעה, כביכול פיס אוף קייק, אבל המיגרנה שלי דפקה, ושלושה-ארבעה תינוקות הודים לא הפסיקו לצרוח כל הדרך. אפילו לא לדקה. אחד מהם ישב ממש מאחורי. זה היה, ללא ספק, מאוד קשוח.
ניסיתי לקרוא קצת בלונלי פלאנט על קרלה, שבה כנראה אטייל בשלושת השבועות שנותרו לי מהנחיתה בקוצ׳ין ועד ההמראה, שוב, מקוצ׳ין לסרי לנקה.

אחרי שהמטוס נחת וחיכינו שהדלתות יפתחו, הסתובבתי לתינוק שמאחוריי והתחלתי לעשות לו פרצופים. פתאום השתררה דממה.
יופי.
עכשיו אתה שותק?!
באוטובוס מהמטוס לטרמינל (כן, אין שרוול) עשיתי פרצופים לתינוק אחר שהיה על הטיסה, וגם זה השתתק פתאום.
כנראה שהייתי פשוט צריכה להשכיר את שרותיי בתור הבייבי סיטר המערבית המעופפת בטיסת ג׳ט איירווייז!

בזכות האמא הפולנייה המהממת שלי, שדאגה לפנק אותי ולהזמין לי נהג+גסטהאוס מדהים עם כל הפינוקים בפורט קוצ׳ין ל2 לילות, חיכה לי נהג שלקח אותי ישירות מהשדה לגסטהאוס. אם לדייק, בד&ברייקפסט Mother Tree.
בדרך ראיתי פסטיבל גדול ברחובות קוצ׳ין, זה היה הפסטיבל הגדול של קוצ׳ין שנערך בכל שנה בחודש פברואר כ11 ימים וכולל תהלוכת פילים ענקית.

כשהתעוררתי בבוקר יצאתי להסתובב בפורט קוצ׳ין. אני חייבת להודות שהתבלבלתי לגמרי. הרחובות נראים כאילו נתלשו מכל מיני ערים אירופאיות- המדרכות מפריז, החומות מלונדון והקירות המקושקשים גרפיטי בטח מברלין.



נכנסתי למסעדה עליה כבר שמעתי, שנקראת ״סולאר קפה״. הוקסמתי. העיצוב הספק פריזאי ספק שנקינאי הקסים אותי. האוכל האורגני היה מעולה ומעוצב. ובעלי הבית והעובדים חייכנים ומסורים. אחד מהם אפילו המליץ לי לבקר בשמורת טבע מיוחדת ופראית בשם צ׳ינאר, שעתיים נסיעה ממונאר.



מאוחר יותר שתיתי קפה במקום שנקרא ״פפר האוס״, לא רחוק משם, קפה משובח הממוקם בתוך חצר פנימית משגעת, עלי השלכת שנושרים בין הקירות הקולוניאליים כאילו מלטפים את הדשא ובתוך חלל גדול אפשר למצוא גלריה מתחלפת מעניינת ויפה.

מצאתי חנות תכשיטים ומזכרות עם אוספים מהפנטים מכל הודו, ודיברתי עם המוכר, מסביר הפנים, המון על תכשיטים מהודו ובעיקר מהצפון.
בפפר האוס הכרתי את ג׳ואל, אוסטרלי חמוד עם חולצה מכופתרת צבעונית, איתו נסעתי לראות את אירועי היום של הפסטיבל בשיווה טמפל בארנקולם, הצד השני (והפחות מעניין) של קוצ׳ין.
ראינו המון פילים מקושטים ונגנים הודיים מכל הגילאים.






בערב אכלתי ארוחת ערב עם אחד מבעלי הגסטהאוס שלי, הם שני אחים מקסימים, שיעשו הכל בשביל שהאורחים שלהם יהיו מרוצים. הלכנו למסעדה של הגסטהאוס השני שבבעלותם, "Good Karma", זאת מסעדה אך ורק לאורחים שלהם. אכלתי קינג פיש מדהים וירקות מאודים.

הודתי לאחים המקסימים על האירוח המסור ושאלתי אם אוכל לסגור לי חדר בלילה האחרון שלי, לפני הטיסה לסרי לנקה, וכן להשאיר קופסא עם דברים שלי שלא אצטרך להסחב עם הרבה דברים בשלושת השבועות בהם אטייל בקרלה.
כמובן שהם ענו בחיוב.
ביום שאחרי נסעתי לאלפי.


Tuesday, January 28, 2014

חופים טובים, אנשים טובים, אוכל טוב

איטלקים, שוודים, אמריקאים, אירים, קנדים, אוסטרלים, צרפתים וחיות אחרות הסתובבו סביבי. זוג אחד של ישראלים בירח הדבש שלהם הגיחו ל2 לילות, ואחריהם הגיעה במפתיע גם הבחורה שחלקתי איתה חדר בהאבלוק. בצורה מוזרה היא הביאה לי פתק ממישהי שפגשה בשוק והתברר לי שנועה, איתה טיילתי בערך חודשיים, הגיעה לניל. קפצתי משמחה!
נועה הייתה הראשונה שסיפרה לי על ניל. היא הייתה באנדמן לפני 7 שנים, ממש אחרי הצונמי, וטבעת ׳עין השיווה׳ שלה תמיד קרצה לי ורמזה איזה אושר אחווה אם אגיע לשם.
כשנפרדנו באורוויל הייתה לי הרגשה שנפגש באנדמן, אבל כשקיבלתי את המכתב ממנה, שמחתי כל כך לגלות שנועה איתי על האי.
כשפגשתי אותה חיוך של אושר נפרש על פניי, בילינו הרבה יחד, אבל גם הרבה לחוד. בעיקר בגלל שהגסטהאוסים שלנו היו בקצוות שונים של האי ואחרי השקיעה אין ממש מצב להגיע בחשכה המוחלטת לאנשהו (בעיקרון זה אפשרי, אבל לא סימפטי).
בכל האי היו אולי 5 ישראלים, ורובם היו בצד השני של האי או הגיחו ל2 לילות ככה שרב היום דיברתי אנגלית. זה היה מדהים!
הכרתי אנשים מכל העולם.




אצלי בבית, כשלאמא אין זמן לבשל, או שסתם נגמר האוכל לפני הזמן, מכינים פסטה ואוכלים עם יוגורט (עם השנים שיפרתי את זה לפסטה עם גבינת עיזים 5% או עם קוביות בולגרים 5% או כל מיני שילובי גבינות 5%). כאן בהודו אני אוכלת המון יוגורט, כי אין גבינה, וכי אין ממש חלבונים זמינים.

במסעדה של הגסטהאוס הצמוד לקאלאפאני, ברייק וואטר, מכינים פסטה מדהימה בהכנה ביתית. גם את היוגורט הם מכינים בעצמם.
בכל ערב, הייתי חוזרת מהים אחרי השקיעה, עוברת במסעדה של הברייקוואטר ומזמינה את אותו הדבר -
פליין פסטה, קארד (יוגורט) וירקות מאודים. הכל בנפרד כמובן, ומבקשת שיהיה מוכן לעוד שעה (כי אחרת אפשר לחכות לאוכל גם 3 שעות). הולכת להתקלח, להתאושש, וחוזרת כשהאוכל מחכה לי מוכן. העובדים החרוצים מחייכים אלי, ובעל המסעדה כבר יודע שארצה מים מינרלים בתחילת הארוחה וצ׳אי בלי סוכר בסופה.




הפסטה עם היוגורט הזכירה לי את הבית. את הילדות.
בכלל אוכל בהודו מזכיר לי את הילדות. צ׳פטי ונאן זה לגמרי פיתה בדואית שהינו מכינים בגן. ואורז מאודה עם יוגורט (כמו פסטה, או כל פחמימה אחרת, עם יוגורט) זה טעם הארוחה שנקראת אצלנו בבית ״חפיף״ או ״ארוחת פועלים״.

בארוחות בוקר הייתי אוכלת בקאלאפאני במטבח של בינה או בבלו-סי, מסעדה שנמצאת 3 דקות הליכה מהקאלאפאני, ממש על חוף 3.
- 2 צ׳פטי, סלט ישראלי בלי שמן, ביצה קשה ורסק (שביקשתי שירסקו לי עגבניות)
וגלגלתי הכל בטורטייה.
זה הזכיר לי את ארוחות שבת בבוקר אצל סבתא יונה התימניה כשהייתי ילדה.

בין לבין הייתי אוכלת פירות, שותה קפה קר, או צ׳אי בשוק לפני שכולם נוסעים לנקודת השקיעה לבהות בצבעים המשוגעים שכיסו את השמיים.



החופים של ניל ממוספרים.
חוף 1 הוא החוף שפונה לכיוון האבלוק. חוף שקיעה גדול עם מי טורקיז בוהקים. כשמסתכלים לכיוון האבלוק מגיעים בעצם לקצה של האי, וההרגשה מיוחדת.
כאילו הגעתי לסוף העולם.




את חוף מספר 2 ו4 לא ממש ביקרתי.

חוף מספר 3 היה החוף שקרוב לגסטהאוס שלי, חוף קטן בצורה שמזכירה לגונה, מאוד מזכיר את הלגונה שנקראת ״ניל׳ז קוב״ בחוף מספר 7 המפורסם בהאבלוק. מהקאלאפאני, כשיורדים לחוף, הייתה לנו נקודת שקיעה מושלמת, בין כל האלמוגים שנחשפים כשהשפל מגיע.


חוף מספר 5 הוא חוף הזריחה ורק ברגעי שפל אפשר לטפס על הסלעים.
כל פעם שהגעתי לחוף 5 לא הגעתי בזמן שפל, והסקרנות הגואה דאגה שביום האחרון שלי בניל אקום בשעה 05:00 בבוקר.
לקחתי את האופניים ונסעתי בין נופים ירוקים ועצי קוקוס פראיים, עז קטנה ולבנה ליוותה אותי בריצה לפתע, ונדמה היה שהעולם שלי והחיוך נמרח על פניי. עליתי לצוק של חוף 5 ובהיתי בכדור האש העולה ומקשט לאט לאט את השמיים בגוונים של אדום. ירדתי במדרגות המובילות לקו החוף, והחול הרטוב שנחשף עם שחר הוביל את צעדיי לגוש הסלעים שממוקם בקצהו. טיפסתי לאט על הסלעים החלקלקים, מלאי הבוץ האפור שנותר מהמים שהיכו בהם כל הלילה. בפניי התגלתה רצועת חוף קטנה ונוצצת, מלאה בצדפים משונים ומיוחדים.






יומיים לפני היום בו עזבתי, הגיעו עוד שני ישראלים אחד אחרי השני. היו אלה יובל, בחור שכבר ראיתי בהאבלוק, וחגית. כשדיברתי עם חגית הסתבר שהיא טיילה עם עפרי, חברה שלי מהשכונה ומהתיכון. חגית למדה NLP . זוהי שיטה מדהימה לעבודה על תת המודע, שאימי למדה לפני 5 שנים.צתוך כדי הלימודים של אימי נחשפתי גם אני לעולמו המרתק של המוח ותת המודע. חגית ואימי למדו את סודות ה NLP אצל אפרת שמר ואני אפילו הייתי מטופלת אצלה. אפרת היא מורת דרך והיא בן אדם מיוחד ומרתק. היה לי כיף לפגוש תלמידה שלה ולדבר עליה ועל NLP.
כשחזרתי מחוף 5, יובל אמר שהוא מכיר איזו דידי שמכינה את האידלי הכי טעים שהוא טעם אי פעם. ובתור חובבת אידלי מושבעת, פידלנו יחד יובל, חגית ואני לטעות את המאכל הטמילי המסורתי. האידלי שלה היה באמת מעולה, זללנו אותו ואני חזרתי לחוף 3 להינות מהשעות האחרונות שנשארו לי באי הקסום והמיוחד הזה.



זאת הפעם הראשונה שהייתי פעילה עד הדקה האחרונה בה הייתי צריכה לעזוב. פעם ראשונה שהייתי רגועה לגמרי עד הרגע בו צריך לעלות על המעבורת האחרונה ולצאת לדרך.
הייתי גאה בעצמי ממש (לאור עברי המדהים בו שכחתי את נעליי באורוויל-ראה פוסט ״מצוות ונעליים אבודות״)
הרגשתי שעברתי איזה שלב בהתבגרות בטיול.
שלב של עצמאות ושל שלווה פנימית. 




Monday, January 27, 2014

גן עדן פרטי באי ניל

כשתכננתי לעזוב את האבלוק הכרתי את סאם, בחור אירי שצלל עם יונהתן ואביו. הכרנו זוג אוסטרלים שהיו שכנים שלי בריזורט היוקרתי והחלטנו כולנו לעבור באותו היום, סגרתי לנו בטלפון מקום בניל ל3 חדרים במקום בנקרא טנגו, שהבנו שהוא מצויין. כל אחד מאיתנו הגיע במעבורת שונה ובשעה שונה, כך שכשהגעתי לרציף האי ניל, זיהיתי מרחוק את החולצה הירוקה של סאם. הוא אמר שהוא נסע לטנגו ושם אמרו לו שאין שום הזנה על שמי. אז בייאוש, אחרי הנסיעה הקשוחה במעבורת (ראה פוסט קודם), עלינו על ריקשה ונסענו לחפש גסטהאוס.

סאם כבר הספיק לשמוע על שני גסטהאוסים טובים. נסענו לשניהם, ובמקום השני מצאתי את השאנטי שכל כך חיפשתי, כאילו לקחו את התמונה הזאת שציירתי לעצמי בראש והדפיסו אותה בגודל אמיתי ובתלת מימד במקום בו דרכתי.
למקום קראו קאלאפאני, שזה בעצם השם שהיה לאיי אנדמן לפני שנקראו ״אנדמן״. פירוש השם קאלאפאני בהינדי הוא מים שחורים (קאלא=שחורים פאני=מים). ההפך הגמור מהמים השקופים והצלולים שמנצנצים מעל החול הלבן.
למרות שאישור החושות היה נראה מזמין ביותר, אמרתי לבינה, בעלת הבית המתוקה, שתתן לי את החדר הגדול, עם שירותים, מקלחת ומרפסת. בתוך הכפר, דקה מהחוף, לשבת ולבהות בפרות שעוברות אט אט על כביש האספלט הצר הסלול.
׳אני רוצה בית׳ הרגשתי.
פתחתי את התיק והוצאתי את הרמקולים, כלי הרחצה, הערסל והלונגי של הגאנש, שקניתי כבר בתחילת הטיול, ופרשתי אותו על החומה הנמוכה שבמרפסת.
סימנתי טריטוריה.
ואני לא זזה מפה עד היום האחרון בו אני חוזרת לפורט בלייר (בשביל הטיסה שלמחרת).




לסאם יש סים מקומי של איי אנדמן, ולכן הוא היחיד שהייתה לו קליטה סלולארית באי. שלחתי ממנו הודעה לאמא שאני בחיים ושאני חושבת שמצאתי שלווה, ושחררתי אנחת רווחה. מעכשיו -שקט.

ניל הוא אי קטן, 7 ק״מ מקצה אחד לשני. יש בו 5 חופים קסומים, לכל אחד קסמו הפרטי שלו. יש חוף לכל מצברוח. בין לבין חיים בני האי ניל בכפריות הצנועה והמדבקת שלהם. אין הרבה תיירים, וגם את מי שכבר נמצא, בטוח תכירו בשלב כזה או אחר.
כולם שוכרים אופניים (כי אין שום טעם לשכור אופנוע) ונוסעים מחוף לחוף להפסקת צ׳אי בין ערביים במרקט הקטנטן.
הכל שאנטי שאנטי, שום דבר לא בוער.
האוכל טרי טרי ומעולה, אך ייקח קצת זמן עד שתקבלו אותו...
ולמען האמת, למי אכפת.
 
SITE DESIGN BY DESIGNER BLOGS